Juventa 3 – Zwaluwen 2

27 Oktober was het weer zover. Dit keer niet op een zondag, maar op een zaterdag tegen een tegenstander die al wel bekend was bij onze helden van het tweede. Wij mochten naar het verre Hardenberg om het op te nemen tegen Juventa 3. Dit was een bekende tegenstander waarbij, helaas, de eerste keer geen punten behaald konden worden. Maar dit maakte ons niet minder bang. Het motiveerde ons juist om vol in de aanval te gaan.

Na een goede warming-up en toespraak van onze coach John, maakten we ons klaar voor de wedstrijd. De wedstrijd begon met in de aanval: Kim, Manou, Daan E en Sjoerd. In de verdediging begonnen: Ditte, Roos, Jorre en Daan H.
In de eerste minuut kwamen we al achter te staan met 1 punt. Maar dit duurde niet lang want door een schot van Kim stonden we alweer gelijk. Het leek een soort kat en muisspel te worden waarbij de tegenstanders één doelpunt maakten en daarna wij weer scoorden. Het bleef namelijk een lange tijd gelijk staan. Door mooie doelpunten van Roos en Sjoerd kwamen we zelfs voor te staan met 6-7. Nadat het uiteindelijk 8-8 was, kwam Juventa op een kleine voorsprong van 11-8 waarmee wij de rust in gingen.

In de rust kregen wij nog goede tips van John waarmee wij konden gaan beginnen aan de tweede helft. Maarten en Mariëlle kwamen erin voor Kim en Daan E. We begonnen de tweede helft fel en met goede hoop. Helaas kon voor ons liep de tegenstander uit en kwamen ze voor te staan met 16-10. Door mooie doelpunten van, onder andere, Roos en Jorre probeerden we nog bij te blijven. Helaas voor ons, was de eindstand 24-13 geworden en hebben we geen punten kunnen veiligstellen.

Wij willen graag de wissels van deze week, Maarten en Mariëlle, bedanken voor het meespelen. Onze laatste wedstrijd zal aanstaande donderdag plaatsvinden in Enschede tegen EKC Nääs waarbij weer ons uiterste best gaan doen om die begeerde punten te halen voordat we de zaal in gaan.