Devinco C2 – Zwaluwen C2

Zaterdag 12 januari stond de wedstrijd Devinco C2 – Zwaluwen C2 op het programma. Sjoerd heeft eerst Ilse geassisteerd bij de C1, een gelijkspelletje van 9-9. Zoë moest nog even langs huis om de shirtjes op te halen, uiteindelijk konden we toch iets over 11 vertrekken.

Vlak naast de hal waar we moesten spelen stond een Amerikaans fastfoodrestaurant, herkenbaar door een grote gele M. In de bespreking deden Sjoerd en ik de belofte dat als we zouden winnen, we naar de grote gele M zouden gaan. De ogen van Anniek twinkelde gelijk en iedereen had een doel voor ogen.

De kids wilde winnen, nee niet per se voor de punten. Maar voor de McDonalds. We begonnen al snel met een doelpunt voor ons en breide dit uit tot een 4-0 voorsprong. Hierna vielen de eerste tegengoals, maar we konden ze steeds voor blijven. Elke week hameren we erop dat er meer geschoten moet worden. Doorloopballen komen vanzelf wel. Deze wedstrijd lieten we dit even voor wat het is, want we konden er makkelijk langs om een doorloopballetje erin te gooien. De punten waren even iets belangrijker.

In de tweede helft kregen we wel een aantal stomme doelpuntjes tegen. Dit omdat er een aantal spelers soms niet even helemaal wakker waren. Maar dit mocht de pret niet drukken. Er werden mooie kansen gecreëerd en verdedigend schakelde we ze uit door op tijd voor te verdedigen. Voor Rens vielen de ballen er vloeiend in, maar liefst 7 doelpunten staan op zijn naam. De wedstrijd werd afgesloten met een winst van 6 – 13.

Na de wedstrijd zijn we met tevreden gezichtjes naar de McDonalds gereden waar de twee stuiterballen (Pim & Thomas) samen met de dames de hele toko bij elkaar hebben geschreeuwd.

Volgende week spelen we thuis tegen Duko om 09:30 en gaat onze talent Dominique voor het eerst in een blauw-wit shirtje spelen. :)